tiistai 9. heinäkuuta 2013

Täydellinen kesäkakku

Joka kesä jaksan yllättää itseni sillä mansikkamäärällä, joka tähän mahaan uppoaa ilman pienintäkään merkkiä kyllästymisestä. Viime kesänä 15 kilosta pakastimeen ehti ehkä kaksi kiloa, ja onko tuo ihme tällä perkausmetodilla "yksi mansikka pussiin, kaksi suuhun"... Reilussa kahdessakymmenessäkahdessa vuodessakaan en näköjään ole oppinut minkäänlaista itsehillintää mansikoiden suhteen. Väliäkö tuolla, kun satokausi on niin lyhytkin - siitä täytyy silloin nauttia täysin vatsoin!

Löpinät sikseen ja reseptin pariin. Ja voi, mikä resepti onkaan! Tämä on sovellus Jutan mansikkakakusta, ja se on juuri niin hyvää kuin otsikko antaa olettaa. Täydellistä. Laitoin väliin raakamarjahilloa, joka sopi mukaan erinomaisesti. Hillon voi kuitenkin jättää poiskin ja levittää pohjan päälle vain kerroksen mansikkaviipaleita.

Mansikkakakku (20-senttiseen vuokaan)

Pohja:
2,5 dl idätettyä tattaria
2,5 dl rusinoita ja taateleita
½ dl riisinlesejauhetta
2 rkl lucumaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
½ dl kookosöljyä sulana

Jauha idätetyt tattarit. Lisää sitten pienissä erissä rusinat ja taatelit, jauheet ja lopulta hunaja ja sulatettu kookosöljy. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoillekin.


Marjahillo:
10 taatelia (+ tilkka vettä)
3 dl mustikoita
1-2 dl mustaherukoita
2 rkl chian siemeniä
1 tl vaniljaa

Jos taatelit ovat kovin kuivia, liota niitä muutama tunti vesitilkassa. Blendaa sitten kaikki ainekset keskenään. Jos haluat, voit ensin soseuttaa taatelit ja marjat, lisäten chian siemenet vasta lopuksi, jolloin saat hillomaisemman koostumuksen. Levitä pohjan päälle.

Täyte:
2,5 dl cashew (liota vähintään 4 tuntia)
1-2 rkl hunajaa/agavea
maun mukaan steviaa (tai lisää hunajaa/agavea)
½ sitruunan mehu
2 rkl riisinlesejauhetta
½ dl kookosöljyä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
aavistus suolaa

Blendaa ensiksi pähkinät, lisää kaikki ainekset kookosöljyä lukuunottamatta ja blendaa sileäksi. Tarvittaessa lisää hieman vettä. Lisää lopuksi sula kookosöljy. Levitä mustikkahillon päälle. Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi.


Ennen tarjoilua koristele kakku tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla/hedelmillä, nauti kauniina päivänä rakkaiden seurassa.

Onneksi pala jäi vielä aamukahville nautittavaksi.
Pst! Käykäähän kurkkaamassa Cocovin puolelta herkullisen mansikkapuuron resepti!

6 kommenttia:

  1. Täydellisen ihanalta näyttääkin tuo kakkusi.Olen päässyt täällä Suomessa nyt vähän huonosti kokkaamaan (salaatin tekoa lukuun ottamatta...)muuten tekisin tuon kakkusi heti! Olen aika onnekas sillä saan nyt mansikoita ja sitten taas siellä toisessa kotimaassa joulukuusta lähtien.

    VastaaPoista
  2. Kakku minun makuuni! Kesän suurimpia ongelmiani on se, että missä ihmeen välissä saisin aikaiseksi sen haaveilemani mansikkakakun, kun niitä mansikoita ei suoraan syömingeiltä juuri yli jää. Ehkä pitäisi alistua ja peräti OSTAA mansikkarasiallinen kaupasta sitä kakkua varten ;)

    VastaaPoista
  3. Jael, ehkäpä pääset sitten paremmalla ajalla testaamaan kaakun :) Oi vitsit, kaksi mansikkasesonkia vuodessa kuulostaa luksukselta! Onko suomalaisten ja israelilaisten mansikoiden maussa muuten eroa?

    Paula, tämä oli kyllä todella hyvää. Sellaista se vain tahtoo olla, että kaikki mansikat menevät suoraan suuhun! :D Laatikon kun ostaa, niin jo riittää kakkuun kuin syötäväksikin ;)

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköistä! :)
    Itse en ole koskaan vielä kokeillut tälläisia raakakakkuja. Olisiko sulla jossain jonkinlaista perus-raakakakun reseptiä, josta olisi hyvä aloittaa? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! :)
      Tässäpä joitain arkistojen kätköistä löytynyttä, ensiksi ihan ensimmäinen itse tekemäni suklainen raakakaakku, joka on simppeli tehdä:
      http://aistitasolla.blogspot.fi/2011/06/herkkua-on-siina-monenlaista.html

      Saman tapainen mintulla buustattuna:
      http://aistitasolla.blogspot.fi/2011/08/ruokaa-rakkaalle.html

      Ja jos haluaa marjaisaa, niin tässä on hyvä perusohje:
      http://aistitasolla.blogspot.fi/2011/10/mustikkapiirakkaa-kahdella-tavalla.html

      Marjoina voi käyttää mitä vain mieleisiä, eikä pohjaan tuleva idätetty ruis ole ollenkaan välttämätön - sen voi jättää pois tai korvata vaikka manteleilla tai kaurahiutaleilla.

      Toivottavasti näistä on apua!

      Poista
    2. Kiitos! Nyt vain sitten kokeilemaan... ;)

      Poista